Süt Reçeli Sos Malzemeler Canımmm Kekimm Tarifi
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao çorbası
- Gerektiği kadar un (çok koyu olmayacak şekilde kontrollü bir şekilde ekleyin)
sosu için
- 1 litre süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker
Reçelli Süt Soslu Canımmm Kekim tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle süt reçelini hazırlayalım.
- 1 litre süt ve şekeri derin bir tencereye alın.
- Kaynatılır ama karıştırılması gerekir, bazen süt dibe yapışmasın diye altta tutar.
- Daha sonra 1 çay kaşığı kabartma tozu kayarken ekleyin.
- Bu noktada süt köpürecek ve taşma ihtimali olacaktır, dikkatli olun, çabuk karıştırın.
- Yarım saat karıştırarak pişirin.
- Renk koyulaşacak ve kıvam kremsi olacaktır.
- Karamel rengi olmalı, soğumaya bırakın.
- Kek için şekerli çırpılmış yumurta.
- Süt ve yağı ekleyin.
- Sonra biraz un, vanilya ve kabartma tozu ekleyin.
- Kek hamurunun yarısı ayrılarak ayrılan hamura kakao eklenerek iki renkli hamur elde edilir.
- Kek kalıbına önce kakaoyu sonra beyaz kısmını dökün.
- Ben tencereye su koyarak büyük bir tencerede buğuladım dilerseniz normal kek kurulumunda fırında pişirebilirsiniz.
- Kek pişince süt reçeli ile buluşuyor ve tadı harika oluyor. .Afiyet olsun.
Reçel Sütlü Sos Tarifi Kekimm Canımmm Fotoğraflı
“Süt Soslu Kanem Kikim” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]