Ramazan Pidesinin Sırrı Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?
Ramazan’ın vazgeçilmez lezzeti, Ramazan pidesi tarifi. Yumuşak, tatlı kokusu ile hazır görünmeyecektir.
Ramazan ayı ile birlikte iftara giderken sokaklar pide kokusuyla doluyor ve fırıncıların önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Vuruş hissi veren lezzetli pidelere ulaşmak çok uzun zaman alıyor.
Otantik Ramazan Pidesi Tarifi için hamuru yoğurmak için bir kaseye sıcak süt ve suyu koyalım. Maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Başlamak için 5 dakika bekleyelim.
Daha sonra tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyin ve 4-5 dakika iyice karıştırın. Üzerini örtüp 30-40 dakika demlenmesine izin verin. İki katı büyüklüğünde olan hamuru tezgaha alıp havasını alması için tekrar yoğuralım. Daha sonra hamuru toplayın ve iki eşit parçaya bölün. Her şeyi yuvarlak beze haline getirelim.
Kağıt serili fırın tepsisine mısır unu serpelim. Bezeleri iki fırın tepsisinin arasına yerleştirelim. Temiz bir bezle örtün ve yarım saat bekletin. Bu arada ılık su ile unu karıştırıp hazırlayalım.
Mayalı beze elimizle bastırıp tepsiye yayalım. O yüzden ara ara parmaklarımızı toz suya batırarak şekil verelim. İlk olarak parmaklarımızı uçtan daireye batırarak şekil verelim. Öyleyse ortada birkaç düz çizgi yapalım. Öyleyse çapraz bir çizgi çizelim ve bir baklava şekli oluşturalım. Aynı işlemi diğer parça için de yapalım.
Üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve yağ karışımını çırpın ve ovalayın. Sonra şekli düzeltmek için çatalla geri dönelim. Bolca satsame tohumu serptim.
Tepsi mayayı tekrar 25-30 dakika yapalım.
230 derecede önceden ısıtılmış fırında baş aşağı pişirelim. Çok kısa sürede, 10-15 dakikada pişiyor. Fırından çıkmayalım. Fırından çıkaralım. Ramazan pidesi servise hazır. Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]