Zeytinyağlı Portakal Kereviz Tarifi –Ferishtah.com

20 dakika. Hazırlanma zamanı

Rengarenk görüntüsüyle sofralarınızı güzelleştirecek, zeytinyağlı ve portakallı kereviz tarifi nasıl yapılır? Tarifime geçmeden önce hemen anlatayım. Portakallı kerevizi zeytinyağında ve kuş üzümünde pişiriyorum. Tabii ki kullanmak zorunda değilsin. Ama hayranlara şiddetle tavsiye ederim. Kereviz, sizin de seveceğinize emin olduğum eşsiz bir lezzet katıyor. Gelelim masaya.

Dersler

  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü (isteğe bağlı)
  • 1 soğan
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 küp şeker
  • 2 havuç
  • 1 kereviz
  • İki orta boy portakalın suyu (yarım bardaktan fazla)
  • tuz

kilit nokta

Kuş üzümü eklemek zorunda değilsiniz. Ama hibe sevenlere şiddetle tavsiye ederim. Eklediğiniz miktarı tercihinize göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

Zeytinyağlı portakallı kereviz tarifi

1. İlk olarak kuş üzümlerini yumuşatmak için ılık su dolu bir kaba koyun.

2. Soğanları doğra.

3. Tavaya zeytinyağını koyup soğanları ekleyin. Bir süre karıştırın, 2 küp şeker ekleyin ve kısık ateşte karamelize edin.

4. Soğanlar karamelize olurken havuçları doğrayın ve tencereye ekleyin.

5. Havuçları çevirirken kerevizi doğrayın. Kereviz çabuk karardığında, dilimleri hemen limonlu su dolu bir kaba koyun. Bütün kereviz şeritler halinde doğrandıktan sonra tencereye alıp bir süre karıştıralım.

6. Kuş üzümü sudan süzün, ekleyin ve karıştırın.

7. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın, ardından portakal suyunu ekleyin.

8. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.

9. İstediğiniz yumuşaklığa ulaştığınızda brülörü kapatın.

10. Ayaklar sıcak veya soğuk.

Afiyet olsun.

Kereviz, portakal ve zeytinyağı tarifi

Kereviz için salamura soğanİnce havuç dilimleriBir tavada kereviz için malzemelerZeytinyağlı portakallı kereviz tarifikereviz ve portakal tarifiZeytinyağlı portakallı kereviz nasıl yapılırPortakal ve zeytinyağı ile taze kereviz

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın