İstiridye Tatlısı – En Sevdiğim Tatlı

İstiridye tuzu yapmak için önce tuzlu hamurunu hazırlıyoruz.

Bir su bardağı sıvı yağı, yoğurdu, sütü bir kaseye alıyoruz, bir yumurtayı ekliyoruz.

1 yemek kaşığı sirke ekleyin ve sıvı malzemeleri karıştırın

Nişastayı ilave edip, unu azar azar ekleyerek, kulakları birleştirerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz, üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika dinlendiriyoruz.

Fındıkları bıçakla orta büyüklükte kesiyoruz.

Sorgum için şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.

25 dakika kaynatın, bir çay kaşığı limon ekleyin ve ocaktan alın.

Kalan hamuru tezgaha alıp tekrar yoğurup 12 eşit parçaya bölüyoruz.

Bir oklava ile biraz daha nişasta serpin ve kek tabağı büyüklüğünde yuvarlayın, biraz daha nişasta serpin ve üst üste koyun.

12 pufu üst üste koyduğunuzda, hamuru oklava ile mümkün olduğunca açın, ardından açın ve 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.

Oklava ile kestiğimiz hamuru fazla bastırmadan açıp cevizleri koyup kapatıyoruz.

Spatula yardımı ile çok az yağlanmış tepsiye diziyoruz.

Tüm hamurları aynı şekilde kaldırıyoruz.

200 gr margarini eritip ısıtın, bir güveç üzerine dökün ve tuz ekleyin.

200 derecede altın sarısı olana kadar pişirin

Tuz tamamen soğuyunca baharatların üzerine ılık suyu dökün.

Suyu aldıktan sonra yeşil fıstık tozunu ekliyoruz.

Tabağa alıp servis ediyoruz.

İstiridyeler hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın