Çıtır Börek tarifleri genellikle daha popülerdir. Peynirli çıtır börekler özellikle tercih edilir. Çünkü peynirli börekler kahvaltı ve çayın yanına iyi gider ve diğer börekler gibi mideyi yakmaz.
Tarifimiz hazır yufkadan hazırlanan harika bir soslu çıtır çıtır hamur. Ayrıca dolgunun içindeki iki çeşit peynirin dışı çıtır çıtır olurken içi de yumuşaklığını koruyor. Ayrıca, sadece iki parça yufka cipsi ve taşan büyük bir fırın tepsisi var.
Bu Çıtır Börek tarifini denediğinizde umarız beğenirsiniz ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!
Dersler
- 2 adet hazır yufka
İç harç bileşenleri
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
sos malzemeleri
- 1 bardak çaydan 1 bardak soda eksik
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
en iyi malzemeler
- 1 yumurta sarısı
- Susam/Çörek otu
yapılışı
İlk olarak sos malzemelerini bir kaseye alın ve iyice çırpın.
Doldurma malzemelerini bir kapta karıştırın.
Cipslerin ilk katını açın ve fırça yardımıyla bol miktarda sosu yayın. Daha sonra üzerine diğer folyoyu koyup tekrar karıştırın.
Hamuru kenarlardan ortaya doğru hafifçe katlayarak kare şekli elde edin. Daha sonra iç harcı her tarafına serpin. Daha sonra karşılıklı olarak rulo şeklinde sarıp ortasından sıkıştırın. Ortadan ikiye kesin. İki parçayı üçgen şeklinde kesip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Kalan sosa yumurta sarılarını ekleyin, çırpın ve fırçalayın.
Arzuya göre susam veya çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.