tereyağı malzemeleri
- 600 gram süt
- 600 gram yoğurt kreması
- çok fazla su
- Dilerseniz tuz
Tereyağı fiyatları iş dünyasına saplandığında, Nasıl Yapılır tarifi çok güçlüydü.
yemebaskı tarifi
<
böl>
Tereyağlı tavan fiyatlarını bulunca evde aldığımız yoğurdun sütünü ve kaymağını bir çok kişiye göre daha pratik bir şekilde biriktirip kendi tereyağımı yapmaya karar verdim.
Ayrıca suyunu döküp çok lezzetli bir çorbaya çevirmiyoruz dilerseniz bu su ile peynir yapabilirsiniz.
- Topladığımız kremayı 10 dakika el mikseri ile çırpıyoruz.
- Yavaş yavaş iki bardak su ekleyin.
- Dört veya beş buz küpü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz, çırparken koyulaşmaya ve topaklanmaya başlayacak.
- On ila on beş dakika daha bekletip kıvamı gelince suyunu süzüp başka bir kaba koyuyoruz.
- Kaşıkla bastırarak suyunu iyice süzün.
- Tekrar karıştırıp saflaştırıyoruz ve suyla karıştırarak yıkamaya başlıyoruz ve suyunu değiştirerek birkaç kez yıkıyoruz.
- Yıkadığımız su ayran gibi olmayıp tamamen berraklaştığında tereyağ hazırdır.
- Yavaş yavaş su eklemek, daha hızlı koyulaşmasına neden olacaktır.
- Dilerseniz blok yapıp buzluğa atabilir ya da bir kaseye alıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Tereyağı fiyatları uçtuğunda, bitti
İçerik Tablosu
ilişkili
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]