İtalyan makarnası sebzeli

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Vaktiniz kısıtlı olduğunda aklınıza gelen ilk şey makarna haşlamak değil mi? Peki, bu makarnayı daha besleyici ve lezzetli hale getirmeye ne dersiniz? İtalyan usulü sebzeli makarna çok pratik. Lezzeti ve stressiz sunumuyla çok seveceğiniz bir tarif. Hazırsanız başlayalım.

Dersler

  • 1 kutu spagetti marcarna
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biberi
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 2 domates
  • 250 gr mantar
  • 2 diş sarımsak
  • iki su bardağı sıcak su
  • tuz
  • karabiber
  • zaatar
  • reyhan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • Garnitür için parmesan peyniri veya farklı eritilmiş peynir (isteğe bağlı)

İtalyan makarnası sebzeli

1. Tavaya zeytinyağını koyun ve yağın biraz ısınmasını bekleyin.

2. Doğranmış soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun.

3. Ardından doğranmış sebzeleri ve salçayı yüksek ateşte ekleyin ve iki kez karıştırın.

4. Spagettiyi ekleyin ve hepsini yavaşça karıştırın.

5. Sebzeler, özellikle mantarlar, sularını serbest bırakacaktır. Makarna kavrulurken sebzelerin bıraktığı sularla yumuşamaya başlayacaktır.

6. Tuz ve diğer baharatları ekleyin.

7. Üzerine sıcak su dökün. Ateşi orta seviyeye düşürün. Bu arada sıcak su miktarı da üzerini kapatacak seviyede olmalıdır.

8. Suyu ekledikten 10 dakika sonra spagetti fazla suyu çekinceye kadar ocağı kapatın.

9. Tereyağı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.

10. Dilediğiniz peyniri ekleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

sebzeli makarna tarifleri nasıl yapılırsebzeli mantarlı makarna

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın