Kuru Barbunya Tarifi,
Öncelikle barbunyaları yıkayıp tencereye koyalım.
1 litre Sıcak su ilave edip ocağa koyun.
Kaynayınca 4-5 dakika. Haşlayalım.
3-4 bardak soğuk su ilave edip 20 dakika pişirin, dinlendirelim.
Diğer yandan soğanı soyup yıkayın ve ince ince doğrayın.
Bir düdüklü tencere alalım.
3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
Soğanları kavuralım.
Soğanlar temizlendiğinde salçayı ilave edip biraz kavurun.
Barbunyayı süzelim, 5 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatalım.
Kartal çarptığında 10 dakika içeride pişerler.
Daha sonra basınçlı hava bittiğinde kapağı kapatmadan tuzu atın ve 5-10 dakika bekleyin. Tutalım.
20-25 dakika bekletin ve servis yapın.
Kuru Barbunya Unu hazır.
Afiyet olsun
10 Dakikada Fırınlanmış Barbunya:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]