Brokoli Omlet Tarifi – Üçlü Tarif

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Elimdeki malzemelere göre kendi kendine gelen tarifleri seviyorum. İşte onlardan biri: brokoli omlet tarifi. Eminim buna benzer tarifler yapan başkaları da vardır. O zaman benim yaptığım gibi deneyin. Daha önce hiç brokoli omlet denememiş olanlar vakit kaybetmeden hemen kolları sıvamalı, brokoliyi sofralarınıza taşıyacak harika bir tarif bu. O zaman başlayalım. İşte tavada veya fırında pişirebileceğiniz brokoli omlet tarifi.

Dersler

  • 10 yumurta
  • 450 gram brokoli
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • Tuz ve biber
  • bir tutam hindistan cevizi (isteğe bağlı)

brokoli omlet tarifi

1. Brokoliyi kızartacağınız tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve yağ kızınca brokoliyi ekleyin ve kızartmaya başlayın.

2. Brokoliler yumuşamaya başlayınca tereyağını ilave edin ve tereyağı eriyene ve brokolilerin rengi dönmeye başlayana kadar kızartın.

tavada brokoli

3. Yumurtaları çukur bir kaba kırın, kabartma tozunu ekleyin ve iyice karıştırın. Sütü ekleyip karıştırın.

brokoli omlet tarifi

4. Kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırın.

5. Kızartma tavasında omlet yapacaksanız Hazırladığınız peynir ve yumurta karışımını közlediğiniz brokolinin üzerine dökün, tavanın kapağını kapatın ve yumurtalar pişip kabarana kadar pişirin.

Brokoli ile omlet tarifi

6. Fırında omlet yapacaksanız Bir yemek kaşığı zeytinyağı ile fırın kabının tabanını yağlayın. Küçük hindistan cevizi ekleyecekseniz yumurtaya ekleyip karıştırın veya yarım hindistan cevizi koyacaksanız fırın kabının tabanının bir kısmına hindistan cevizi serpin. Kavrulmuş brokoliyi fırın tepsisine eşit şekilde yerleştirin.

7. Brokoliye kaşar peyniri ve diğer malzemeleri ekleyin ve eşit şekilde karıştırdığınız yumurtayı içine dökün.

brokoli omlet tarifi nasıl yapılır
8. 180 derecelik fırında 15-20 dakika yumurtalar pişip açık kahverengi olana kadar pişirin.Fırında brokoli ile omlet

kilit nokta

Omletin fazla tuzlu olmaması için eklediğiniz tuz miktarını kullandığınız peynirin tuzuna göre ayarlayın.

Yiyeceklerin beğenip beğenmeyeceğine bağlı olarak, hindistan cevizi ekleyip eklememeye karar verin. Bu tarifi tam damak zevkime göre yaptım ve hindistan cevizini çok beğendim. Ama sevmediğimde fırın tepsisinin bir yarısına serpip diğer yarısını kirletmeden hazırlıyorum, yarısı hindistan cevizi diğer yarısı hindistan cevizi olmadan, yiyen herkes eşit derecede mutlu olur. …

Bu omletleri bazen donmuş organik brokoli, bazen de taze brokoli ile yapıyorum. Dondurulmuş brokoli kullanacaksanız, kullanmanız fark etmez. Dondurucudan çıkarın ve taze brokoli kullanır gibi kullanın. Buz çözmeye veya beklemeye gerek yok. Hemen tavaya alın ve kızartmaya başlayın.

Dondurulmuş ürünleri çözdükten sonra tekrar dondurmayın. İhtiyacınızdan fazlasını mutlaka buzdolabında saklayın ve birkaç gün içinde tüketin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın