Nefis Yam Tarifi – Nefis Tarifim

Lezzetli tatlılar yapmak için önce yapraklarını soyup yıkıyoruz.

Patateslerin dış görünümünü bozmadan kabuklarını siliyoruz.

Arpacık ve sarımsakları temizliyoruz, iki havucun kabuklarını yıkayıp büyük kareler halinde kesiyoruz.

Havucu bıçak yardımıyla yuvarlak şekilde hazırlıyoruz.

Tencereye arpacık soğanı, tuz, sarımsak, küp şeker ve zeytinyağını ekleyip kavurun.

Ardından havucu koyup hızlıca devam ediyoruz.

Kudüs enginarını ekleyin ve 1/2 dakika pişirin. kuruyana kadar

1 portakalın suyunu sıkın ve tencereye ekleyin.

1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin.

Pişen yaban mersini ekleyin ve 3-4 dakika pişirin. kadar pişiririz

Dondurulmuş yiyecekleri tencereden alıp servis tabağına alıyoruz nefis yam hazır

Keyfini çıkarın 😋.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın