Yumuşak ve kolay çörek tarifi



Şerbet denilince akla gelen harika bir tat. Tatlı severlerin vazgeçilmez tatlısıdır. Evde pastanelerde de satılan bu harika lezzeti yapmak isteyenler var. Ancak yapım aşaması biraz korkutucu olabilir. Şekerin kıvamı çok önemlidir. Kabarık ve çıtır bir tatlı tarifini denemeye ne dersiniz? İşte malzemeler ve nasıl yapılacağı.

lokma şeker malzemeleri

Yerim Kilo Un

1 paket Coro Maya

2 barda ılık su

Fisk Ayak Parmaklarını Ayı

1 çay kaşığı şeker

Tatlı lokma için şerbet malzemeleri

3 su bardağı şeker

2 yarım bardak su

Berkash damla limon suyu

Bir lokma tatlıyı kızartmak için

· Sefi Yağ

Bir lokma şeker yapmak

Önce bir içki yapalım. Şeker ve suyu şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından ocağa alıp kaynamaya bırakın. 15-20 dakika kaynatalım ve son olarak limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. Hadi soğumaya bırakalım. Şurup soğuduktan sonra tamamen soğuyana kadar buzdolabına koyalım. Ardından tüm hamur malzemelerini bir karıştırma kabına alın. Tüm malzemeler iyice karışana kadar 6-7 dakika çırpın. Hamurun mayalanmasını bekleyelim. Hamur mayalandıktan sonra yağı ocağa alıp ısınmasını bekliyoruz. İyice ısıttığımız yağın içine ister düdüklü tencere ile ister elimizle hamurdan ayıralım. Eğer elimizle yapacaksak avucumuzun içine bir miktar hamur alıp elimizi sıkalım. Hamuru kaşık yardımıyla üstten alıp yağın içine atalım. Kızaran hamuru yağdan alıp soğuyan şerbetin içine atalım, birkaç kez karıştıralım, şerbetten alıp servis tabağına alalım. Çıtır çıtır lokmamız hazır. Bunu yapmak onlar için kolaydır.

Yorum yapın