Kornişon Turşu Tarifi (Çıtır)

Kornişon turşusu tarifi için,

Kornişonları güzelce yıkayıp suyunu süzün.

Sonra kornişleri birkaç yerinden bir iğne ile deliyoruz.

1 adet bezelye ve sarımsağı turşu yaptığımız kavanozun veya plastiğin dibine koyuyoruz.

Daha sonra kornişonları boşluk kalmayacak şekilde yan yana dizip aralarına kalan sarımsağı serpiyoruz.

Daha sonra sirke, limon tuzu, kaya tuzu ve suyu ayrı bir kapta limon tuzu ve tuz eriyene kadar karıştırın.

Eriyince sırayla salatalık dolu bir kaba boşaltıyoruz.

Sıkıca kapatıyoruz ve serin ve güneşli bir yerde saklıyoruz.

15-20 gün sonra turşumuz hazır.

Not: İsterseniz borunun altına küçük bir dereotu veya 1-2 defne yaprağı koyabilirsiniz.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın