fasulye tarifi
Fasulye tavası tarifi malzemeleri
- 500 gram yeşil fasulye
- 1 orta boy soğan
- 2 orta boy patates
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
Fasulye tavası tarifi tavsiyesi nedir?
Fasulye tavamızı kontrollü bir şekilde pişirelim. Bir tarafı kırmızı olduğunda, ters çevirelim ve diğer tarafı çevirelim.
Fasulye tarifi nasıl hazırlanır?
Öncelikle taneleri güzelce yıkayalım, kenarlarını ve uçlarını keselim. Kaynar su dolu bir tencereye yeşil fasulye ve doğranmış soğanı ekleyip 15 dakika kaynatalım. Patates kızartması, tuz ekleyin ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve sıvı yağı tavaya alın. Tereyağını eklediğimizde mısır ununu da ekleyip kokusu çıkana kadar güzelce kavuralım. Mısır ununun üzerine ikiye böldüğümüz fasulye, soğan ve patatesleri ve biraz da karabiberi ekleyip karıştıralım. Daha sonra patates ve fasulyelerin üzerine kaşığın arkasını bastırarak iyice yayın. Kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirelim ve altı iyice pişince düz bir kapak yardımıyla çevirelim. Altın kahverengi olana kadar diğer tarafını pişirelim. Fasulye tavası iyice kızarınca servis tabağına alın. Sıcak olarak sevdiklerimize ikram edebiliriz. Herkese afiyet olsun!