Erişte ve Yeşil Mercimek Pirinç

Erişteli Yeşil Mercimekli Pilav tarifi için önce yeşil mercimekleri güzelce yıkayın, 10 dakika pişirin.

Tavaya yağın 1/3’ü dökülür ve tel makarna iyice kavrulur.

Üzerine haşlanmış üzümler ilave edilir, su dökülür ve kaynamaya bırakılır.

Piştiğinden emin olduktan sonra suyu kalmışsa süzülür.

Pilavın dibi hazırlanır; Yumurtaya tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı haşlanmış pirinç eklenip karıştırılır.

Teflon tavaya sıvı yağ dökülür, sıcak olması beklenir. Hazırladığımız yumurta karışımı kızgın yağa dökülerek 2-3 dakika sonra diğer tarafı çevrilip pirinç ilave edilir,

Pirincin üzerine yağ dökülür ve tencerenin kapağı bir kapakla sıkıca kapatılır. 10-15 dakika kısık ateşte. pirinç girmek için kalana kadar.

Erişte ve Yeşil Mercimek Pirinç servise hazır.

Yapana afiyet olsun çok lezzetli bence denemeye değer

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın