Kına Günü Tatlıları – Benim Tatlı İkramlarım

Hurma şekeri ve bezelye yapmak için önce hurmaları bir kaba alıp içine su koyuyoruz ve hurmaları gelişmeye bırakıyoruz. 3-4 saat yeterli

2 avuç bezelyeyi mutfak robotunda ince bir toz haline gelene kadar çekin. Ardından fındıkları mutfak robotunda ince ince öğütün.

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp mutfak robotunda öğütüyoruz.

Ezilmiş hurma, fındık, nohut ununu bir kaba alıp 1/2 kaşık balı koyup elimizle çırpıyoruz.

Elimizle sarıyoruz ve küçük toplar yapıyoruz.

Pirinç fıstık veya yeşil fıstık tozu alıyoruz

Kapalı bir kapta buzdolabında saklayabiliriz.

Çay ve kahve ile servis yapıyoruz

Hafif tuz sevenler için iyi bir tuz seçeneği bırakıyorum

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın