Samsun Kıvrtma Tatlısı Tarifi

Meşhur Samsun Kıvrtma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamurumuzu kulak şekline göre yapıp 7 bezeye ayırıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Ürünlerimizin fındıklarını alıp bir kaba koyuyoruz içine şeker ve kuru üzümleri koyuyoruz, iyice karıştırıyoruz.

Dinlenen hamurumuzu ve bezemizi alıp olması gerektiği gibi incecik açıyoruz.

Bu tuzun avantajı, ne kadar ince açılırsa o kadar lezzetli olmasıdır.

Tüm malzemelerimizi hamurun üzerine serpiyoruz, bir iğne ile sarıyoruz ve bir tepsiye yerleştiriyoruz. Bütün hamuru bu şekilde yapıp tepsimizi dolduruyoruz.

Erittiğimiz tereyağımızı tuzumuza sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış turbo fonksiyonunda 200 derecede 30 dakika pişirip servis ediyoruz.

Meşhur Samsun Kıvratması tatlısı hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın