Buna Bayılacaksınız: Çikolata Kaplı Hurma Topları Tarifi



Çikolata kaplı bu hurma topları tarifi için gerekli malzemeler;

iç ambalaj için;

30 kuru hurma
3 su bardağı kaynar su
5 ceviz
10 badem
10 adet fındık
5 fıstık
dışarıda

150 gr sütlü çikolata
150 gr beyaz çikolata
4 yemek kaşığı süt
süslemek için

pasta süsleme
Çikolata kaplı hurma topları tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle hurmaları soğuk suyla güzelce yıkayalım.
Yıkanmış hurmaları bir kaba alıp üzerine kaynar su ekleyelim.
4-5 dakika kaynar suda bekletin.
Yumuşak hurma çekirdeklerini çıkarın ve içine ceviz, badem, fındık ve antep fıstığını koyun.
Sütlü çikolatayı küçük bir tencereye koyun, 2 yemek kaşığı süt ekleyin ve kısık ateşte yavaş yavaş eritin.
Aynı şeyi beyaz çikolata ile yapalım.
Daha sonra doldurduğumuz hurmaların yarısını tek tek iki defa sütlü çikolataya batırıp çıkaralım ve servis tabağına alalım.
Kalan yarısını da aynı şekilde ikişer defa beyaz çikolataya batıralım, çıkarıp servis tabağına alalım.
Kek kaplarını serpelim.
15-20 dakika buzdolabında beklettikten sonra çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın