Köftelerin sır gibi sakladığı lezzet sırlarıyla köfte tarifi!



Kasap köftesi şüphesiz en güzel köftelerden biridir. Sade kıymadan yapılan ve baharatlarla tatlandırılmış kasap köfteleri doyurucu ve besleyicidir.

Köfteyi diğer köftelerden ayıran özelliği içinde yumurta, maydanoz veya sarımsak gibi ürünler bulunmamasıdır. Bu, tadı daha dolgun ve daha tatmin edici hale getirir. Ayrıca yemek yaparken harika kokuyor.

Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!

Dersler

  • 500 gram kıyılmış et
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 1/2 su bardağı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber, kimyon ve kabartma tozu

yapılışı

Önce iki kere çekilmiş kıymayı bir karıştırma kabına alın ve kuru soğanları rendeledikten sonra suyuyla birlikte alın. Ardından galeta unu, zeytinyağı ve baharatları ekleyin. Son olarak suyu ekleyip 10-15 dakika yoğurun.

Daha sonra köfteleri parça parça yaklaşık 30-35 kez elinize alın ve başka bir kaba aktarın. Bu şekilde kıyma ile bütünleşecek ve sertleşecektir.

Daha sonra üzerini streç film ile kapatıp en az iki saat buzdolabında bekletin. Sürenin sonunda gerekli miktarda alıp istediğiniz şekli verin ve tavada veya ızgarada yağlı veya yağsız olarak pişirin.

Yorum yapın