Hünkar Beğendi ve Köfte Yapılışı – Tatlılarım

Misafirlerinizle akşam yemeği için çok güzel bir resmi olan güzel bir tarif vereceğim.

Hünkar Beğendi ve Köfte yapmak için patlıcanları ocakta kavurmaya başlayalım.

Soğuyunca çırpıp bıçakla ince ince doğrayın.

Tereyağını tavaya alıp unu kokusu çıkana kadar kavurun

Her şeyi karıştırarak yavaş yavaş soğuk süt ekleyin.

Tuz, karabiber, hindistan cevizi koyup ocağı kapatalım

Patlıcan ve patates püresini ekleyin (pişmiş ve ezilmiş)

Köfte karışımını bir kaseye koyun ve köfteleri oluşturmak için ezin.

Yağı tavaya koyun, köfteleri koyun ve hafifçe kızartın.

Salça suyunu ekleyip tuz ve baharatları ekleyip birkaç dakika kaynatıp altını kapatalım.

Servis ederken közlenmiş patlıcanlı karışımımızın üzerine köfteleri ve sosumuzu koyalım.

Köfteli lezzetli kuru üzümlere bayılıyoruz, hazır!

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın