Mısır unundan 20 dakikada yapılan pırasalı krep tarifi



Pırasa Böreği, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’ta çok popüler bir hamur işidir. Ülkemizde ıspanağın yanında yapılan pırasalı börek çok lezzetlidir. Ancak hamur işlerinin hazırlanmasında beyaz un kullanılmaktadır. Sonuç olarak çok doyurucu değil ve farkında bile olmadan çok fazla tüketiyor. Şimdi sunacağımız tarif mısır unuyla hazırlanıyor. Lezzetli ve lezzetli… Umarım denediğinizde beğenirsiniz… En güzel yanı, ister kahvaltıda ister çayın yanında bu kadar kısa sürede hazırlanması!

Dersler

  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 2 pırasa
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber

yapılışı

İlk olarak kabukları soyulmuş olan arpacık soğanları ince ince kıyın. Sonra bir kevgir içine koyun ve yıkayın. Süzülen arpacık soğanları bir tavada kızartın ve üzerine iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Arpacıklar çıkınca dilediğiniz kadar baharat ekleyin. 1-2 kez daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Karıştırma kabına yumurta, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpın. Ardından nişasta ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak ilk ısıyı ayarlayarak arpacık soğanları ekleyin ve iyice karıştırın.

Hazırlanan harcı küçük, tereyağlı bir fırın tepsisine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Yorum yapın