Hızlı Patatesli Gül Turtası Tarifi Nasıl Yapılır?
Çamur için patatesleri ezelim, yemek için soğanı serpelim, sıvı yağ ile tencereye alıp yumuşayana kadar kavuralım.
Domatesi ekleyip kokusu kayboluncaya kadar hızlıca devam edelim. Kavurma işlemi bitince sosa tuz ve karabiberi ilave edin, patates püresini ekleyin ve malzemeler homojen olana kadar kısık ateşte karıştırın. Hazır olanı bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
Tüm sos malzemelerini bir kaseye alın ve çırpın.
Hamuru dörde bölelim ve büyük bir üçgen elde edelim. Her üçgenin üzerine 1 yemek kaşığı sostan dökelim, fırçayla yayalım ve kenarlarına patates dolması koyalım.
Daha sonra hamuru rulo şeklinde saracağız ve içine sararak çiçek şekli vereceğiz.
Hazırladığımız kekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim. Kalan sosu keklerin üzerine yayalım (sos küçükse bir yumurta ekleyebilirsiniz).
Üzerine susam da serpip önceden ısıtılmış 180° fırında altı ve üstü eriyene kadar pişiriyoruz.
Aceleyle hazırlayacağınız Patatesli Gül Böreği servise hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]