Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi

Çikolatalı Muzlu Kek tarifi için sütü biraz ısıtıp limon suyunu döküp kenara alalım.

Muzları ezip püre haline getirelim, unlu karışımı bir kaba alıp karıştıralım.

Yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alıp rengi açılana kadar çırpın.

Daha sonra soyulmuş muzları, kesilmiş limonlu sütü ve yağı ekleyip karıştırın.

Kuru malzemeleri 4-5 kez ekleyin ve karıştırın.

Hazırladığımız kek hamurunu iyice yağlanmış kalıba dökelim, üzerine bol çikolata serpelim ve 180 derece ısıtılmış fırına verelim.

Kek kürdan testinden geçene kadar pişirelim.

Fırında Muzlu Pamuklu Kek’i sıcakken keserek servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın