Küçük Şurup Topları: Hira Tatlısı Tarifi



Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 orta boy yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı buçuk un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 poşet vanilya şekeri

bulmak;

  • 1 su bardağı irmik

şerbet

  • iki bardak su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Tatlı Hira tarifi nasıl hazırlanır?

  • Öncelikle bir tencereye toz şeker ve suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım ve orta ateşte kaynatmadan pişirelim.
  • Kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Derin bir kapta yumurta, sıvı yağ ve sütü ekleyip iyice çırpın.
  • Daha sonra karışıma irmik ekleyin ve karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya şekerini karışımımıza ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Ceviz büyüklüğünde bir parça hamur alıp avucumuzda yuvarlak bir şekil verelim.
  • 1 su bardağı irmiği geniş bir tabağa alıp yayalım.
  • Daha sonra yuvarlak hamurumuzu irmik dolu bir kaba alıp her tarafını irmikle kaplayalım.
  • Bu işlemi hamur bitene kadar yapalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
  • Önceden 180 dereceye ısıttığımız fırınımızda 25-30 dakika pişirelim.
  • Piştikten sonra ocaktan alıp üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.
  • Şurubu emmesi için 1-2 saat dinlendirin.
  • Rahatlatıcı tatlıyı bir tabağa alıp servis edelim.

Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın