Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler;
- 1 orta boy yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı buçuk un
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 poşet vanilya şekeri
bulmak;
- 1 su bardağı irmik
şerbet
- iki bardak su
- 2 su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon suyu
Tatlı Hira tarifi nasıl hazırlanır?
- Öncelikle bir tencereye toz şeker ve suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım ve orta ateşte kaynatmadan pişirelim.
- Kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Derin bir kapta yumurta, sıvı yağ ve sütü ekleyip iyice çırpın.
- Daha sonra karışıma irmik ekleyin ve karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilya şekerini karışımımıza ekleyip güzelce yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde bir parça hamur alıp avucumuzda yuvarlak bir şekil verelim.
- 1 su bardağı irmiği geniş bir tabağa alıp yayalım.
- Daha sonra yuvarlak hamurumuzu irmik dolu bir kaba alıp her tarafını irmikle kaplayalım.
- Bu işlemi hamur bitene kadar yapalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
- Önceden 180 dereceye ısıttığımız fırınımızda 25-30 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra ocaktan alıp üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.
- Şurubu emmesi için 1-2 saat dinlendirin.
- Rahatlatıcı tatlıyı bir tabağa alıp servis edelim.
Herkesin tadını çıkarın.