Pamuklu Börek Tarifi – Tatlılarım

Pamuklu Börek Tarifi için öncelikle iki su bardağı ılık sütü derin bir kaba koyalım ve bu kısmı dinleyelim çünkü süt sıcak olmazsa hamurumuz kabarmaz.

Kek yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli püf noktası ise malzemelerimizin soğuk olması.

Sütün içine 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket kuru mayayı ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Maya ve şeker birbirini iyice tanıyıp kabardıktan sonra 10 dakika kadar bekleyelim.Daha sonra üzerine verilen diğer katkı maddelerini yavaş yavaş ekleyin. Özellikle hamurun kıvamını kaçırmamak için unu yavaş yavaş ekleyelim. Yaklaşık 4 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyelim, kulaktan yumuşak bir hamur elde edene kadar biraz daha un ekleyebilirsiniz. Bu kıvama gelince unumuzun ağzını temiz bir bez veya torba ile kapatalım ve bir saat mayalanmaya bırakalım.

Bir saat sonra hamurumuzun ağzını açıp kenardan ortasına doğru toplayalım ve hamurumuzu güzelce toplayalım. Hamurumuzu tezgaha uzatıp 20 küçük parçaya ayırıp elimizle yuvarlayıp elimizle Nescafe bardağı büyüklüğünde açalım.

Küp şeklinde kestiğimiz beyaz peynirimizi 2-3 parça üzerine koyup tekrar ağzını kapatarak yuvarlak bir şekil verelim.

Bu şekilde hazırladığımız hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve önceden ayırdığımız yumurta sarısını yayın.

180 derecelik fırında 25-30 dakika yani üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

Piştikten sonra üzerini temiz bir bezle örtüp 10-15 dakika dinlendirin. Bu sürenin sonunda, çay ya da yaban mersini ile yiyebileceğiniz inanılmaz yumuşak ve lezzetli keklerimiz hazır.

Deneyecek arkadaşlara tavsiye ederim ilginize..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın