El Aromalı Ispanaklı Turta

Herkese merhaba, yufkadan yapılan unla yapılan fakat içine un serpilerek yapılan, ellere lezzet veren çok faydalı bir tarifle karşınızdayım. Deneyecek olanlara bol şans.

Ev Yapımı Ispanaklı Börek Tarifi için önce ıspanak iyice yıkanır, ayıklanır ve suyu süzüldükten sonra doğranır.

Soğanlarımız küp şeklinde doğranır. Yıkanmış ve doğranmış ıspanaklara soğan ve lor ilave edilir. Karabiber ve acı biber eklenerek lezzeti arttırılır.

Bu sırada sos hazırlanır. Yumurta, yağ ve yoğurt iyice karıştırılır ve kabartma tozu ilave edilir.

Kat kat ekmeklerimiz özenle açılır, geniş bir tepsiye veya düz bir zemine dizilir ve üzerine hazırladığımız sos dökülür. Bir yemek kaşığı unu sosun üzerine her iki tarafına eşit olacak şekilde yayın. Hamur 4 eşit parçaya bölünür. Büyük bir kısmı ıspanak çamurunun içine yerleştirilip, sarılarak çiçek şekli verildi.

Yufka şeklindeki çiçekler yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Kalan yufkalara da aynısı yapılır ve tepsiye dizilir. Çiçek şekli verilen yufkanın üzerine yumurta ve yoğurt sosu dökülür. Susam ve siyah kimyon serpin.

175 derecede önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. El Yapımı Ispanaklı Börek Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın