Bu tarif için önce kuru mayayı bir kaba alın ve içine çeyrek çay kaşığı soğuk su dökün ve karıştırın.
Suyu bir karıştırma kabına alın ve unu ekleyin, şekeri ekleyin ve yoğurmaya başlayın ve yoğurma yöntemiyle 6-7 dakika iyice yoğurun.
Pide ekmeği elastik olmalı, bu yüzden iyi bastırılmalıdır.
Hamurun içine tuzu dökün ve 3-4 dakika yoğurun. Son mayayı ekleyin ve 3-4 dakika çırpın. Çok yumuşak bir hamur olmalı ve fazla yoğurmaktan ele yapışmamalı. Bir sargı ile örtün ve 30 dakika dinlendirin.
Hamuru alıp tezgaha un serpin ve 3-4 bezeye bölün. Merengleri elinizle güzelce karıştırın. Tezgaha mısır unu veya daha fazla un serpin ve bir süre sonra bezeleri hazırlayın. Üzerini naylonla örtüp orta ısıda 1-1.5 saat dinlendirin. Çok kabaran hamurun üzerine yumurta sarısını merdane ve merdane ile olduğu gibi yayın ve tırnaklarınızla pide görünümü verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip otuz dakika daha dinlendirin. Üzerine susam ve çörek otu serpin.
200-220 derecede ısıtılmış fırına koyun ve 15 dakika pişirin.
Isıya dayanıklı bir kaba sıcak su koyun ve fırının bir yanına bırakın ve pideyi buharla pişmeye bırakın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]