Kolay Börek Aromalı Börek Tarifi için önce süt ve şekeri bir karıştırma kabına alın, mayayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Su, yağ, tuz ve yumurta beyazını ekleyip biraz karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyip çok yumuşak bir hamur yoğurun (elinize yapışan bir kıvamda olmalı)
Hamur emilene kadar güzelce yoğurmaya devam edin.
Daha sonra ellerinizi hafifçe yağlayın, yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
Ayırdığınız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin, iyice çırpın ve ardından tepsideki mamayı karıştırın.
Ardından çörek otu veya susam serpin.
Tepsiyi kapatın ve mayalanması için 45 ila 60 dakika bekleyin.
190 derecede önceden ısıtılmış fırında güzelce pişen yufkaları altın sarısı olana kadar pişirin.
Pastane Aromalı Börek servise hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]