Taze Narlı Kek Tarifi, Taze Narlı Kek Nasıl Yapılır?
Kek Kreması Yapımı;
Öncelikle süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı bir tencerede karıştırın. Altını kapatıp muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin. Soğuduktan sonra margarini ekleyin, mutfak robotuyla yüksek devirde çırpın, krem şanti ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika çırpın.
Pandispanyayı ortadan ikiye kesin ve kek çemberinin içine yerleştirin. Pandispanyayı süt veya şeker şurubu ile ıslatın, kremayı her tarafına sürün, kaşıkla karıştırın, çikolata parçaları serpin, kekin üzerine nar serpin.
Bir parça daha koyalım, yine ıslak. Bekleyecek zamanım yoktu, çemberi çıkardım ve süsledim. Buzdolabında bir saat bekletirseniz daha iyi olur.
Pastayı çemberden ayırmak için bıçakla kenarını kesin. Çemberi açın ve dikkatlice çıkarın.Çırpılmış kremanın bu kısmını pastanın dışını kaplamak için kullanın.Kekin dışı beyaz olsun, kekin dışına istediğiniz şekli verebilirsiniz. ve sıkma torbasına koyduğumuz krem şanti. Sekilleri yaptıktan sonra pastanın ortasını nar ile süsledim.
Not: Bu pasta kreması buzdolabında hava geçirmez bir kapta bir haftaya kadar saklanacaktır.
Profiterol, ekler veya manolya tatlısı yapmak için çok lezzetli bir krema. Kremayı iki gün önce yaptım. Piştikten sonra kremanın üzerini kaplayacak şekilde buzdolabı poşetinin üzerini kapattım. Tencerenin kapağını kapatıp buzlukta beklettim bugün çıkarıp mikserle çırptım.
Dilerseniz farklı meyveler de ekleyebilirsiniz. Mandalina, Kivi, Çilek, Muz gibi malzemeler damak zevkinize göre değiştirilebilir.
İyi geceler diliyorum.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]