Yağ Kızartma İçin Domates Biber Karışımı tarifi için önce biberleri ve domatesleri güzelce yıkayıp süzmek için bir kenara alıyoruz, önce maydanozu ve dereotu çıkarıyoruz, otları atıyoruz, bir kaseye koyuyoruz, bizimkilerle biraz sallıyoruz. elinizle su dökün, tekrar su ve sirke ekleyin ve yarım saat bekleyin.
Şimdi biberin sapını kesip ortadan ikiye bölüp içini temizliyoruz, 3-4’e bölüyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
Domateslerin kabuklarını silip suya koyduğumuz tepsilere 4’e bölüyoruz.
Not: Bir süzgece koymamızın sebebi domatesleri fazla su ile pişirirsek 3-4 saatte ancak pişeceği için fazla suyunu kaybederiz.
Blenderımızı hazırlıyoruz, sirkeli suda beklettiğimiz maydanoz ve dereotu yıkayıp fazla suyunu sıkıyoruz.
Karıştırıcının altına biraz koyuyoruz, biberi koyuyoruz ve koşuyoruz, maydanoz ve dereotu otlarının ezildiğinden emin olun.
Daha sonra salçayı da aynı şekilde çekip bir tencereye koyuyoruz, nar suyu, zeytinyağı ve karabiberi karıştırıyoruz, ocağı açıyoruz, ara sıra tahta kaşıkla karıştırıyoruz, erimesini bekliyoruz. , Büyüyünce sıcak cam kavanozlara koyun, sıkıca kapatın, 5-6 saat sonra ters çevirin, hazırlayıp buzdolabına koyun, gerekirse yeriz. (puding gibi leke tutmaz)
Yağ Eritmek için Domates Biber Karışımı hazır.
Not: 2-3 sene önce bir doktor bu tarifi televizyonda vermişti ve ben fark ettim. İki yıl önce 100 kg ağırlığındaydım.Kullanılan aletlerin hepsi kullanışlı ve yeni bir kahvaltı türü. İnsanların yaşlandıkça kilo verdikleri söylenir. Ne zaman kilo verdim bilmiyorum. Kimseyi incitmek istemiyorum.
Tekrar yapacaklara şimdiden hayırlı olsun….
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]