Yağsız Yumuşak Kızartma

Yumuşak hamurları yağsız kızartmak için,

Ayrıca malzemelerin boyutunu da azaltabilirsiniz.

Maya, ılık süt ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve maya eriyene kadar karıştırın.

Yoğurt yağını dökelim ve karıştırmaya devam edelim.

Unun ve tuzun yarısını dökerek ve yoğurarak başlayalım.

Unun kalanını kontrollü bir şekilde ekleyip kulak gibi yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım.

Üzerini streç film ile kapatıp üzerini bir bezle örtüp ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakalım.

Hamurdan küçük parçalar alıp elimizle saralım.

Hamur yoğururken elinize yapışıyorsa ortasını yağlayarak daha kolay hale getirebilirsiniz.

Yağı küçük bir kaseye alıp yanınızda bulundurmak işinizi kolaylaştıracaktır.

Ortasını elimle açıp yüzük gibi yaptım siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

Hamuru kızgın yağda iki tarafını çevirerek kızartalım.

Yemek yemeyi seviyorum👌🍴🍵

Bazı hileler;

1. Ölçü olarak eski bir bardak kullandım.

2. Herkesin kullandığı ürünler farklı olduğu için lütfen tozun kontrolünü arttırın.

3. Un ve tuzu birlikte ekleyin veya mayayı kapatabilirsiniz.

4. Dilerseniz hamuru merdane ile açıp bu şekilde yapabilirsiniz.

5. Hamurdan büyük parçalar almayın, kalın olur, çiğ olabilir.

6. Yüksek ateşte pişirmeyin, dışı kızarıp içi pişmeyebilir.

7. Dar ve derin bir tavada çok yağ ile kızartırsanız çabuk ve kolay yanar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın