Merhaba arkadaşlar,
Yaz aylarında kurumaya yetecek kadar patlıcanınız varsa ne yapacağınızı merak ediyorsanız, işte patlıcanları dondurmanın yolları.
Patlıcanı soyalım. Ardından bir kağıt havluyla silerek başlayın.
Tavaya sıvı yağı ve zeytinyağını ekleyin. Yağ ısınmadan tuzu ekleyin. Patlıcanların üzerine bıçakla delikler açalım.
Daha sonra patlıcanları kızgın yağda yan yana koyuyorum. Kapağını kapatmakta fayda var, çok serpiyor.
O halde iki tarafını da kızartalım.
Tepsiden çıkaralım. Soğumasını bekleyelim.
Patlıcanları dondurucuda bir poşete yan yana koyup ağzını kapatıp dondurucuya koyabilirsiniz.
Bunu yaparsanız yemeği 1-2 saat önceden çıkarıp iç çamurunu hazırlayarak pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]