Kadayıf ve Çıtır Muhallebi – En Sevdiğim Yemekler

Herkese mutlu günler. Bugün sizlerle çıtır puding ve kadayıf tarifini paylaşacağım. Umarım dener ve beğenirsiniz. Deneyenlere bol şans. 🥰

İlk olarak kahveyi küçük parçalara ayırıp üzerine fıstıkları döküp tereyağı ile kızartıyoruz.

Şimdi pudingimizi yapacağız. Sütü bir tencereye alıp üzerine şeker, nişasta ve unu ekleyip topaklanmaması için tel çırpıcı ile iyice karıştırın.

Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 4 dakika pişirip vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.

Soğuyunca kremayı ekleyip mikserle karıştırıyoruz.

Fincan kaplarımıza bir ölçü kadayıf, bir ölçü puding koyuyoruz.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip soğuk olarak servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN. 🥰

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın