Çayın yanında: elmaslı fındıklı bisküvi
Fındıklı Elmas Kurabiye Tarifi için Malzemeler;
- 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 orta boy yumurta
- 3 buçuk su bardağı un
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- 2 buçuk yemek kaşığı kakao
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 poşet vanilya şekeri
araştırma için gerekli malzemeler;
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
üst için gerekli malzemeler;
- 130 gr çikolatalı krema
- 1 su bardağı fındık
Fındıklı elmas kurabiye tarifi nasıl hazırlanır?
- Öncelikle derin bir kapta oda sıcaklığındaki yağı, pudra şekerini, yumurtaları, kabartma tozunu, vanilyayı ve şekeri ekleyip iyice yoğuralım. (Şeker taneleri elimize ulaşmayacak şekilde)
- Un ve kakaoyu ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Elimizle hamur çok yapışkan olursa biraz un ilave edebiliriz.
- Yoğurduğumuz hamuru streçleyip buzdolabında 25-30 dakika dinlendirelim.
- Uygun hamuru buzdolabından çıkaralım, bir yemek kaşığı alıp avuç içine saralım.
- Yuvarladıktan sonra işaret parmağınızla ortasına basarak hafif bir girinti oluşturalım.
- Hamurumuz bitene kadar bu şekilde yapalım.
- Geniş bir tabağa bir buçuk su bardağı toz şeker dökelim ve şekeri kurabiyelerimizin üzerine gezdirelim.
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkaralım ve sıcaklığının çıkması için 10 dakika bekleyelim.
- Daha sonra bir çay kaşığı yardımıyla bisküvinin ortasındaki deliğe çikolatalı kremayı koyup üzerine bir fındık koyuyoruz.
- Bu işlemden sonra tüm çerezlerimizi tanıtalım.
Herkesin tadını çıkarın.