Kızarmış Aromalı Tavuk Kıymalı Köfte

Merhaba arkadaşlar. Yine nefis bir tarif, bunu okuyan herkesi seviyorum.

Bir tavuk dükkanından göğüs olarak tavuk kıyması aldım.

Tavuk göğsünden kıymamızı alalım. Et için gerekli tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp karıştıralım. Soğan ve sarımsakları rende olarak kullanmalısınız. Soya sosu ve biber salçası sayesinde tuz eklerken de kontrollü olmaya yardımcı olur.

Köfte sosu hazır olduğunda kıyma ve galeta unu ekleyin ve iyice karıştırın. Hazırlanan eti bulunduğu kap ile saralım ve odaya koyalım ve en az 3-4 saat dinlendirelim. Bu köfteyi bir gece önceden yoğurup buzdolabında 1 gece soğutmak en güzel lezzeti verecektir.

İyice dinlenmiş köftelerimizi hazırlayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine çapraz şekilde yerleştirelim. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz. İkinci bir pişirme yöntemi olan teflon tavada az yağda kızartmak istiyorsanız çok kalın tavada yapılan etleri hazırlamayın. Üçüncü pişirme yöntemi kızartmadır. Eti önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununda kızartıp kızgın yağda kızartabilirsiniz. Hamburger ekmeği büyüklüğünde yuvarlak bir şekil vererek fırında pişirdim, hafif ve sağlıklı olduklarını düşünüyorum. Umarım bu tarifi dener ve beğenirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın