Kapya biberinin faydaları saymakla bitmez. Kalp ve mide sistemi, mide ve bağışıklık sistemi için faydalıdır.
Genellikle makarna yapımında kullanılsa da yemeklere ve salatalara eklemeyi de severiz. Onun sunumu güzel.
Sosla pişirip servis tabağına aldım.
Kozmatik’te kapya biberi közledim. Buzdolabı poşetine koyup terletiyorum. Bir süre öyle kaldım. Kabuğu kolayca soydum ve kanı sonuna kadar açmadan kestim. Orta katmanları kaldırdım. Kızartmak için alacalı patlıcanı soyup tuzlu suda beklettim. Onu çıkarıp yıkadım. Ben iyi kurulmuşum. Kabak ve havuçların kabuklarını yıkayıp küp küp doğradım. İsterseniz patates de ekleyebilirsiniz.
Onları kızarttım ve kağıda biraz daha yağ döktüm.
Karabiberi yıkayıp 2 cm’lik dilimler halinde kestim. Ayrı bir tavaya pul biberi ve bir kaşık sıvı yağı koyup hafifçe kızartıyorum. 2 adet domatesi küçük küçük doğrayıp 2 diş sarımsak ekledim. tuzumu kaybettim. Domatesler piştikten sonra biraz patates kızartması ekledim.
Kızarmış patatesleri kapya biberin içine yaydım ve servis tabağına aldım.
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp maydanozla süsledim. Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]