Akşam yemeklerinde yiyebileceğiniz lezzetli bir ikram. Pırasalı makarna tarifi. Sağlıklı ve besleyicidir
Pırasalı mantarlı makarna tarifi malzemeleri
- 1 paket spiral makarna
- 10 mantar
- 4 dilim pastırma (çemensiz)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 3 pırasa
- 2 diş sarımsak
- bir tutam tuz
- 1 su bardağı tavuk suyu
- Yarım su bardağı süt
- bir tutam karabiber
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- taze kekik serpin
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Pırasalı mantarlı makarna tarifi nasıl yapılır?
Öncelikle geniş ve geniş bir tavada oda sıcaklığına gelen tereyağlı tavada pişen mantarları ve pastırmaları kızartalım. Pastırmayı ve mantarları ocaktan alıp bir tabağa boşaltalım. Tencereyi ocağa alıp içine ince kıyılmış arpacık soğanı ve sarımsak dilimlerini koyalım. Üzerine biraz tuz serpip orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Yumuşayan pırasaların üzerine sütü, tavuk suyunu ve karabiberi ekleyip 8 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Pişen karışımı blenderdan geçirin ve kenara alın. Burgu erişteleri bol tuz içeren kaynar suya koyup 10 dakika kaynatalım. Makarna haşlanırken sosu geniş bir tavaya alıp ısıtın. Makarnayı biraz sıvı hale gelene kadar sosa ekleyip karıştıralım.
Tencereye limon suyu, eskitilmiş peynir ve taze kekiği ekleyip karıştırmaya devam edelim. Son olarak yanına mantarları ve çıtır pastırmayı ekleyip karıştıralım. Pırasalı Mantarlı makarnayı sevdiklerinize sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.