Etli Peynirli Pide – En Sevdiğim Yemekler

Etli Peynirli Pide Tarifi,

Ev yapımı her şeyin sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Dün akşam ekşi maya ile yaptığım ekmek hamurunu pide yapmak için kullandım.

Tarifi denerken hamuru biraz çevirelim yumuşak ve yumuşak olacak.

Yapısı ise; 1 bardak ılık suya 1 yemek kaşığı hazır ekşi maya ekledim.

1,5 kaşık şeker ve 1 kaşık tuz ile 5 dakika. Uyanmasını bekledim.

1 su bardağı sıvı yağ ve alabildiğiniz kadar un ile ele yapışmayan bir hamur elde ettim (yaklaşık 4-5 su bardağı un)

Ağzını kapatıp streç sarıp 4 saat (hamur üç oldu) bekledikten sonra unla incecik açıp kıyma, karabiber ve soğanla birlikte havanda 15 dakika kadar pişirin. önceden ısıtılmış 200°C fırının bir parçası. kadar pişirdim

Fırından çıkınca üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koydum.

Etli Peynirli Pide hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın