Peynirli Dereotu Börek Tarifi için oda sıcaklığında dereotu hariç tereyağı veya yumuşak margarin, un, kabartma tozu, 2 tam yumurta, birinin beyazı (sarısı üstte kalacak), sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt. , 1 kaşık sirke, 1 kaşık tuz. bir kaseye dökülür.
Un, 1 paket kabartma tozu ve unu ekleyin. Un tek seferde değil dikkatli bir şekilde eklenmelidir. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
Hamurumuz olunca seçtiğimiz dereotu karıştırıp yıkayıp kesip ceviz büyüklüğünde kesip yaklaşık 35 beze yapıyoruz.
Peyniri kırıyoruz, hamurlardan birini alıp elimize sürüyoruz.
İçine peyniri koyup kapatıyoruz. Mekik şekli yaptım, etrafta yapabilirsiniz. İçine peynir koyup hamurun içine peynir karıştıramazsınız, bu şekilde tüm hamuru bitiriyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz veya yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
Yumurta sarısını karıştırıp yayıyoruz ve son olarak kotların üzerine susam serpip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Peynirli Dereotu Böreği hazır.
Sirke kokusu sirkeden geliyorsa ertelemeyin, lapa lapa çöreklerimiz var.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]