İlk Gezi Çorbası Tarifi için karınları ılık su ve sirkede 20 dakika bekletip bol su ile yıkayıp süzelim.
Göbeği önce uzun ince şeritler halinde sonra küp şeklinde keselim.
Kesilen göbekleri düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip bir saat pişirelim.
Haşlanan göbeği ocağa alıp gerekli un ve sarımsaklı sosu bir kaba alıp üzerine çorba suyunu azar azar ekleyip karışana kadar çırpalım.
Hazırladığımız baharatları çorbaya dökelim ve iyice karıştıralım.
Tencereyi ocağa alıp 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp sirke, limon suyu ve dilediğiniz baharatlarla birlikte sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Orijinal İşkembe Çorbası hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]