Ali Nazik Tarifi
- 6 patlıcan
- 1 kase yoğurt
- tuz
yukarı:
- 500 gram koyun eti
- Ghee
- kırmızı biber
- tuz
- karabiber
Nasıl yapılır:
Ben kuzu kullanmayı tercih ettim. Dilerseniz dana eti kullanabilirsiniz. Kuzuyu küçük parçalara ayırdım. Yağı derin bir tavaya döküyorum. Sonra kıymayı ateşte kızartırım. Ete tereyağı ekleyin ve etler suyunu bırakana kadar iyice pişirin. Et pişmeden beş dakika önce tadına tuz ekleyin. Baharat eklemeyi unutmayın. Ayrıca kırmızı biber ve karabiber ekleyin.
Patlıcanları ayrı bir tavada közleyin. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Patlıcan püresini sütle güzelce karıştırıp servis edeceğim tabağa koyuyorum. Üzerine ocakta pişirdiğimiz etleri koyuyoruz. Süslemek için maydanoz ve domates ekleyebilirsiniz.