Ağzınızda eriyen en lezzetli ve sağlıklı kekleri yapıyoruz.
Nişastalı El Açık Etli Börek tarifi için önce 3 adet soğanı küçük küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alıp biraz zeytinyağı ekleyip kavurmaya başlıyoruz soğanları yumuşayana kadar kavurup kıymayı ilave ediyoruz. çok çabuk.
Ocağı kapatın, 1 yemek kaşığı karabiber ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı çay yağı, 1 yumurta ve sirkeyi bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz, içeceklerin üzerine tuz, un ve kabartma tozunu döküp karıştırıyoruz. Yumuşak hamuru kulak gibi yoğurup yarım saat dinlendiriyoruz.
Daha sonra hamuru 24 eşit parçaya bölüp küçük bezeler hazırlıyoruz. Açılan her bezenin üzerine nişasta serpip üzerine başka bir beze yerleştiriyoruz. 12 bezeyi aralarına nişasta serperek üst üste yayıyoruz.
Aynı şekilde 12 beze daha açıyoruz. İlk olarak 12 parça hamuru üst üste elimizle açıyoruz sonra tepsinin boyunu ok veya iğne ile açıyoruz.
Tepsiyi hafifçe yağlayıp hamuru tepsiye yerleştiriyoruz. Kavrulmuş dana eti ekleyin. Aynı şekilde 12 tane daha beze açıyoruz ve kıymalı hamurun üzerine koyuyoruz.
Bir bıçakla kareler halinde kesiyoruz, 200 gram margarin veya tereyağı eritiyoruz, 1 su bardağı sıvı yağ ekliyoruz, iyice kızdırıyoruz ve döküyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Not: Yağ çok gibi gelebilir ama gelmiyor.
Nişastalı El Açılmış Etli Börek hazır Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]