Portakallı Nemli Kek Tarifi, Portakallı Nemli Kek Nasıl Yapılır?
Yumuşacık bir kek ile portakal gibi kokan kakaolu bir kek yapıyoruz.
İlk olarak kek sosunu hazırlıyoruz: Küçük bir tencereye 2 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyip karıştırın.
Kek için oda sıcaklığına gelen 4 yumurta ve 1 su bardağı şekeri bir mikser yardımıyla tatlı bir karışım elde edene kadar çırpın. Karışık baharatların bulunduğu çamura 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
1 portakalı güzelce yıkayıp rendenin küçük bir kısmıyla ovuyoruz. Kek hamuruna rendelenmiş portakal kabuğu rendesini ekliyoruz, 1,5 su bardağı unu eleyip mikserle alıyoruz ve unu spatula yardımıyla kek hamuruna ekliyoruz.
Kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kek hamurunu yağladığımız böreğe döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Keki pişirirken ilk 20 dakika fırın kapağını açmamaya özen gösteriyoruz. Keki fırından çıkardıktan 5 dakika sonra keki dik olarak kesiyoruz.
Keki kestikten sonra sosu kekin üzerine dökün. Kek sosu iyice emildiğinde yeşil fıstık ve hindistan cevizi ile süslüyoruz. Portakalla süslenmiş ıslak kekimiz hazır Afiyet olsun 😋
Portakal Aromalı Nemli Kek Tarifi Fotoğraflarının Yapılışı:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]