Sofranızı renklendirin: sebzeli bahar pirinci
Sebzeli bahar pilavı tarifi için malzemeler;
- 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı veya ghee
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç
- 1 orta boy havuç
- 1 çay kaşığı bezelye
- 1 çay kaşığı ince kıyılmış dereotu
- iki buçuk su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kara biber
Sebzeli bahar pilavı tarifi nasıl hazırlanır?
- Öncelikle pirincimizi güzelce yıkayıp derin bir kaba ekleyelim. Üzerini örtecek kadar soğuk suyla dolduralım ve nişastanın çıkmasını bekleyelim.
- Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağı ekleyip kısık ateşte tereyağını eritelim.
- Havucu yıkayıp kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. (Küçük ve yumuşak havuçları da doğrayalım)
- Daha sonra eritilmiş tereyağına ekleyin ve kavurun.
- Daha sonra pirinci süzüp kavrulmuş havuçlara ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak kavuralım.
- Bezelye, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Son olarak suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
- 15-20 dakika orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pirincimiz piştikten sonra kıyılmış dereotu ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Üzerine kağıt havlu serelim, kapağını kapatalım ve 20-25 dakika dinlendirelim.
- Rahatlatıcı pilavımızı tabaklara koyup servis edelim.
Herkesin tadını çıkarın.