Mor Meze (Mor Lahana Meze)

Merhaba arkadaşlar harika bir meze tarifi misafirlerinizi ve servis ettiğiniz kişileri şaşırtacak ve gözümüze çarpacak bir mor lahana salatası ile ağzınızda güzel bir tat bırakacaksınız.

Birkaç malzeme ile yapabileceğiniz mor lahana salatası sofralarınızı süsleyecek ve insanları gülümsetecek. Kaç tane yemek yediğinizi saymaya doyamayacağınız bu salatayı bir an önce denemelisiniz, işte tarifi!

Mor Lahana Meze Tarifi

Orta boy mor lahananın üst dalını alıp güzelce yıkayalım.

Dolabın küçük veya büyük bir kısmını rendeleyin. Küçük bir parçayla vurdum.

Uygun bir tavaya zeytinyağını alıp ocağın altında ısıtalım.

Doğradığımız mor lahanayı ekleyip karıştıralım.

Yaklaşık 5 dk. Sıvıyı bırakana kadar pişirelim.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Gelin bu aşamaya bakalım, soğuması için yoğurtla bir araya getireceğiz.

Ardından yoğurdu uygun bir karıştırma kabına alıp kenara alalım.

Ben 1,5 su bardağı yoğurt kullandım isteyen ilave edebilir. Ama yeterliydi.

Sarımsakları soyun, yıkayın ve ince doğrayın.

Unun üzerine yoğurt ekleyin.

Yeterince tuz ekleyip karıştıralım, bir tarafı solmuş mor lahanayı yoğurtlu karışıma ekleyip iyice karıştıralım.

Servis tabağına alalım.

Lahanamızı servis yapmadan önce bir saat buzdolabında bekletirsek mor rengi iyi çıkacaktır.

Soğuk mezemizi servis edelim. Her çeşit köftenin et yemekleri ile iyi gider. Çok kolay bir yöntem, mutlaka denemelisiniz. Yorumlarınızı bekliyorum.

Mor Meze (Mor Lahana Meze) hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın