Maden Suyu Zebra Kek – Benim Tatlı İkramlarım

Kabarık Yüzen Maden Sulu Zebra Kek tarifine bir kapta sıcaklığına gelen yumurtaları kırarak başlıyoruz.

Kırdığımız yumurtalara 4 kahve fincanı şekeri ekleyip mikserle parlak bir renk alana kadar çırpıyoruz.

Tatlı bir kokusu olan karışıma 3 su bardağı kahve yağını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.

1 şişe tuzlu su ekleyin ve iyice karıştırın. 7 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar iyice karıştırın.

Hazırladığınız kek hamurunu ortadan ikiye bölün. İkiye böldüğümüz kek hamuruna 2 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı suyu ekleyip kakao pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Dolaşımımı yağlıyoruz. Yağlanmış tepsinin ortasına bir kepçe kek hamurunu döküyoruz. Basit kek hamurunun ortasına az miktarda kakao tozu dökün. Yine kakaolu kek hamurunun arasına kek hamurunu döküyoruz. Kek çamuru bitene kadar aynı şeyi yapıyoruz.

Elimize aldığımız düz bir cisimle kek hamurunun üzerine çizgiler çiziyoruz.

180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Üçgen kesip servis tabağına alın. Maden suyu zebra kekimiz hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın