Kalp Kurabiyem – Tatlı İkramlarım

Kahve ve çayın yanında servis edebileceğiniz, günlerce sürecek lezzetli kurabiye tarifleri veriyorum.

Tarçın kokan kalpli kurabiye tarifi için margarin ya da sıcaklığına gelmiş tereyağını bir kaba alıyoruz.

Üzerine 1 yumurta kırıyoruz, 1 su bardağı nişasta, 3 yemek kaşığı şeker ve kabartma tozunu ekleyip elimizle iyice çırpıyoruz.

Unu azar azar ekleyerek kulak gibi yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Hamuru bir iğne ile açın ve kalp şeklinde bir kalıpla kesin.

Parşömen kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin

180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Bir kaseye şeker ve tarçını koyup karıştırın

Pişen kurabiyeleri sıcak tarçınlı şekere koyup servis tabağına alıyoruz.

Kokmuş kalpli kurabiyeler hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın