Ailemin en sevdiği Tavuk ve Makarna Menüsünü sizlerle paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz.
Tavukları jülyen dediğimiz ince ve uzun şeritler halinde keselim, yıkayıp süzelim.
Sos ve karıştırma için gerekli olan tüm baharatları ve malzemeleri ekliyoruz.
Yatak odasında ne kadar çok zaman geçirirseniz, o kadar rahatlarsınız.
Yaprakları jülyen kesip ayrı ayrı kenara alıyoruz.
İlk olarak kırmızı biberi karıştırmaya başlayın, et çok olduğu için biraz yanan kırmızı biberin üzerine yeşil biberi atıyoruz biraz çeviriyoruz ve son soğanı ekliyoruz. Yaprakların kırılmaması için çok fazla karıştırmayın.
Yere biber serpin.
Kızarmış tavuğu bir güveç veya tavaya koyuyoruz. Dağılıp dağılmaması için suyunu bırakıp çekene kadar çok fazla karıştırmıyoruz. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirelim. Çok kurumadan yanmasına izin verin, son yaprakları ekleyin, birkaç dakika kızartın ve servis edilmesini bekleyin.
Dilediğiniz makarnayı haşlayıp süzün. Benim favorim tereyağı ve peynir, kendin yap. Tereyağını bir tencereye alıp eritiyoruz, üzerine süzme peyniri ekleyip kısık ateşte eritiyoruz.
Haşlanmış makarnayı ekleyip karıştırın. Damak zevkinize göre tuz ekleyin. Karabiberle iyi gider.
Salatamızı, makarnamızı ve tavuğumuzu bir tabakta dilediğiniz sebze ile servis edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.
Salata seçimi size kalmış.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]