Keşk (Amasya Bölgesi) tarifi hakkında,
Hızlı ve kolay bir şekilde pişirmeden önceki gece buğdayı ıslatalım.
Akşam aynı şekilde bezelyeleri de suya koyalım.
Pişirdikten sonra suyunu süzüp yıkayın ve düdüklü tencereye alın.
Dondurucumda her zaman nohut bulunduğundan onları kullanarak yapıyorum.
İneği çok büyük olmayacak şekilde keselim.
Elinizde kemik olan et varsa kullanabilirsiniz, çok lezzetlidir.
Buğdayların üzerine tereyağı, sıvı yağ, doğranmış et ve tuzu dökelim.
Son olarak suyu ekleyip karıştırın ve ocağa koyun.
Bol su ile eski moda bir bardak kullandım.
Tarif yeterli, isterseniz ölçünün yarısını da yapabilirsiniz.
Öncelikle kısık ateşte kaynayana kadar pişirelim.
O halde küçük bir ocağa alıp kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakalım.
Dileğim yaklaşık iki saatte pişti herkesin pişirme şekli farklı olduğu için pişme süresinde farklılık olabilir.
Bu yüzden kural olarak pişirmeyi unutmayın.
Ben de folyoyu kalın bir şekilde sardım ve ocağa koydum ki böreği pişirirken dibe yapışmasın, sonra düdüklü tencereye koydum.
Düdüklü tencereden hava çıkınca kapağını açalım, baktığınızda sulu görünecek merak etmeyin.
Pişen keşkek tahta kaşıkla dört beş dakika kuvvetlice karıştıralım.
Bu tarifin en önemli püf noktası, pişirdikten sonra çok iyi karıştırmaktır.
Karıştırdıkça suyun azaldığını, tanelerin ezildiğini ve lezzetlerin birbirine karıştığını fark edeceksiniz.
Üzerine tereyağını eritelim, salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım ve pankeklerin üzerine dökelim.
Sıcak servis etmenizi tavsiye ederim.
Keşk (Amasya Bölgesi) tarifimiz hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]