Tavada Krep ve Peynir Tarifi (El Yapımı)

Merhaba, peynirli pankek yapımında ilk elimle karşınızdayım.

Büyük ve büyük bir kaba unu dökelim ve ortasını açıp kuru mayayı koyalım. 1 su bardağı ılık su dökelim ve 1-2 küçük kaşıkla karıştıralım, mayanın kabarması için bir kapakla kapatalım ve 10 dakika bekletelim.Mayanın aktif olması için ılık su kullanmanız gerekir.

Maya kabarınca unun kenarına tuzu döktükten sonra ılık suyu yavaş yavaş dökerek yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur olana kadar yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatın. Hamur kasesini bir masa örtüsü ile örtün ve bir saat yükselmesi için bırakın.

İç harcı için peyniri bir kaseye alın üzerine kıyılmış maydanoz ve tuzu dökün ve karıştırın. Dilerseniz çamura damak tadınıza göre baharat ekleyebilirsiniz.

Tezgaha un serpelim ve hazırlanan hamuru tezgaha alıp havası güzelleşecek şekilde birkaç dakika yoğuralım. Mandalina parçalarına ayıralım ve üzerlerini kurumasın diye bir bezle saralım.

Tezgaha un serpelim, bezelerden bir tanesini alıp bir toplu iğne yardımıyla yuvarlak hale getirelim.

İlk yaptığım için bezeyi açtığımda çok ince ve küçüktü ama ben bu şekilde pişirdim.

Daha sonra 2 bezeyi birleştirdiğimde çok kalın oldu ve hamur pişti sorun olmadı ama kalın olduğu için bezeleri daha sonra tek tek yaptım.

İç harcını ortasına yayalım ve kalanla üzerini kapatalım. Haçın kenarları açılmayacak şekilde parmaklarımızla üzerine bastıralım.

Yapışmaz bir tavaya alıp orta ateşte alt kısmı kızarınca diğer tarafını çevirelim ve aynı şekilde pişirelim.

İşleri hızlandırmak için iki tavada pişirdim, böylece fikir anladınız 🙂

Aynı işlemi beze ve iç harcı bitene kadar yapalım.

Bir tavada pişen gözlemeyi alıp üzerine kızgın yağ gezdirip her tarafını yağlayarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın