Şekerli Kahvaltı Kahvaltı Kahvaltı Sürülmesi Kolay olan gün için hurmaları küçük bir kaseye üzerini geçecek kadar su koyup bir kenara ayıralım (Dün gece ıslattım, kabardı ve çabuk kırıldılar).
Fındıkları geniş bir tepsiye alıp 100 derecede ısıtılmış fırına verelim. 5 dakikada bir karıştırarak fındıkların kabukları kolayca kırılacak hale gelene kadar pişirelim, ocaktan alalım.
Fındıklar ısınınca kabuklarını çıkarıp çikolatayı benmari usulü eritelim. Kabukları soyulmuş fındıkları küçük olacak şekilde rondoya geçirelim. Fındık ezildiğinde kendi yağını serbest bırakır.
Eritilmiş çikolata ve tuzu üzerine dökün. Daha sonra suda beklettiğimiz hurmaların suyunu süzüp çekirdeklerini çıkaralım ve dövülmüş fındığı ilave edelim, iki dakika pişirelim.
Ardından kremayı bir tencereye alıp kaynatmadan ısıtalım, fındıklı karışımı yavaş yavaş ekleyip rondo ile karıştıralım. Fındık kreması kıvamı için istediğiniz kadar krema ekleyin. Daha kolay sürmesi için tam krem kullandım.
Karşıdan karşıya geçmek yaklaşık 1.5-2 saat sürer. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi evde kullandığımız robotların gücünün düşük olmasıdır bu yüzden robotu 1-2 dakika çalıştırdıktan sonra robotunuzu en az 5 dakika dinlendirip motoru soğumaya bırakın yoksa robot yakmak.
Taze çekilmiş fındıklı kahvaltılık gevrekleriniz kullanıma hazır olacaktır.
Dilediğiniz kadar servis yapabilirsiniz.
Bu ürünlerden yaklaşık 1 kilo çikolata elde ediyorsunuz. Deneyen herkese bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]